Rygterapi

Langt størstedelen af vores kunder opsøger en alternativ behandler, da de har problemer med ryg- eller skulderregionen. Man kan fristes til at sige, at ryg- og skulderproblemer er blevet en folkesygdom i det moderne Danmark, hvor en kombination af stress, et krævende arbejdsliv og – i mange tilfælde – manglende fysisk aktivitet i fritiden ofte resulterer i spændinger og smerter i ryg og skulder.

Rygterapi er en specialiseret behandlingsform, som er målrettet afhjælpning af spændinger i ryg, skuldre og nakke. Behandlingerne er som oftest baseret på forskellige massageteknikker, men kan også kombineres med andre alternative behandlingsformer som fx akupunktur.

De helt typiske problemer kan meget ofte afhjælpes med 5-6 behandlinger rygterapi indenfor ca. 2 måneder og derefter evt. en fast månedlig behandling eller en opfølgende behandling af og til, når behovet opstår.

Rygterapi udføres af en behandler, som har en særlig uddannelse indenfor ryggens anatomi, fysiologi, patologi og biomekanik. Ryggen hedder også for columna på latin, og derfor hedder disse behandlere columnaterapeuter eller manuelle terapeuter. Det tager oftest omkring tre år at uddanne sig til columnaterapeut. Behandleren har gennemgået 200 timer i anatomi og fysiologi, 100 timer i patologi og mere end 250 timer i rygterapi. Derudover har de haft en lang række andre fag, som gør dem til kompetente behandler, hvis du har problemer med din ryg. Især bækkenproblemer er de fleste manuelle terapeuter specialiseret i, og hjælper omkring 85 % af de patienter, der har kroniske rygsmerter. De kan hjælpe mange, men ikke alle, og derfor er en af deres vigtigste opgaver også, at kende til de tilstande og sygdomme, som de ikke kan behandle, og skal sendes videre til f.eks. egen læge.

I DMT arbejder vi hårdt på disse manuelle terapeuter skal opnå en RAB godkendelse i deres fag således, at de benytte må titlen registreret alternativ behandler (RAB), som gives af Styrelsen for Patientsikkerhed.